Obtinere PUD

Daca doriti sa demarati constructia propriei locuinte pe pamant atunci trebuie sa stiti cativa pasi prin care veti trece cu siguranta.

Anterior achizitionarii terenului este de dorit sa solicitati vanzatorului un certificat de urbanism. Acesta este eliberat de catre primaria locala. Certificatul de urbanism va informeaza asupra conditiilor in care va puteti construi locuinta. In unele cazuri, daca nu sunteti multumit de parametrii (suprafata construita, suprafata desfasurata sau numar nivele) vi se ofera posibilitatea de a cere marirea acestor parametrii de constructie, pe baza aprobarii unui proiect urbanistic de detaliu.

Pentru obtinere PUD trebuie elaborat un proiect ce va fi supus avizarii in primaria de care apartine terenul dumneavoastra. Avizarea se obtine in urma unei sustineri in comisia tehnica a primariei – unde sunt prezentate motivele pentru care se doreste marirea parametrilor de constructie despre care am scris mai sus.

Daca aveti nelamuriri sau continutul acestui articol nu este suficient pentru situatia dumneavostra puteti sa ma contactati facand click aici sau vizitand adresa urban-plan.ro


Adrian Cocioceanu
2011-04-12 09:46:00
Alte articole