Muzeul Taranului Roman

IMG_0834-738943.jpg

Curiozitatea m-a impins sa vizitez Muzeul Taranului Roman, adapostit in cladirea proiectata de arh. Petre Antonescu cu elemente de arhitectura gotica dar si traditionala romaneasca. Biletul intreg 5 lei cel pentru studenti 3 lei. Taxa de filmare, fotografiere: doar 50 lei – noi.

In urma parcurgerii acestui muzeu am fost parcurs de diverse senzatii dintre cele mai diferite fata de ce ma asteptam sa gasesc. Pe scurt pare sa fie un muzeu adresat turistilor straini, si nici macar acestora, deoarece majoritatea elementelor expuse nu sunt insotite de explicatii, nici macar de o fisa scurta care ar fi putut indica localizarea pe o harta a Romaniei.

In schimb, vizitatorul (roman) este nevoit sa-si procure de la intrarea in fiecare sala, o hartie format A4 – laminata – care contine cateva informatii despre ce vizualizeaza in acea sala de expozitie – ce lasa o impresie destul de derutanta si deviaza placerea descoperirii elementelor expuse inspre ne-placerea navigarii si apoi a localizarii elementelor muzeistice cautate.

In plus, elementele expuse nu sunt foarte coerent aranjate dand impresia unui aranjament muzeistic deschis in pripa si iar personalul pare oricand gata de a primi o spaga pentru cateva informatii in plus, altfel rezumandu-se doar la a urmari vizitatorul in parcursul lui dintre foile revistei AS sau chiar Libertatea.

Sala denumita “Bucataria Bunicii” este o incercare interesanta, dar in opinia mea incompleta, in masura in care anumite elemente au fost cu totul uitate. In final, vizitati-l si voi si exprimati-va opiniile, muzeul este deschis de marti pana duminica de la ora 9 la ora 19.


Adrian Cocioceanu
2007-06-25 9:13:42
Alte articole