PUD PUZ o harta a proiectelor de urbanism

Pentru cei mai multi dintre noi sunt doar cateva insiruiri de litere uneori hilare, alteori care provoaca confuzie la primele pronuntii, dar de cele mai multe ori reprezinta o necesitate pentru cei care isi incep constructia la o cladire sau un ansamblu de cladiri sau care isi maresc capacitatea pentru o cladire existenta.

Asadar, PUZ-ul – Planul Urbanistic Zonal este un proiect de urbanism necesar atunci cand va amplasati o cladire sau un ansamblu de cladiri in zone cu dinamica mare, zone istorice si vreti un raport foarte bun intre investitia imobiliara si profit.

Ce inseamna dinamica mare: termenul se refera la zonele din oras care sunt supuse unor modificari dese de natura functionala – investitia dvs se afla in aceeasi zona unde de curand s-a construit un nou cartier de locuinte, un mall sau un hotel de exemplu.

Acestea conduc la un mod de functionare diferit al zonei din punct de vedere al circulatiei sau al functiunilor si din acest motiv este necesara efectuarea unui PUZ pentru a ilustra autoritatilor cum se integreaza investitia dumneavoastra in situatia existenta.

Situatia este aproape identica si pentru zonele istorice in care ati putea avea o investitie – trebuie demonstrat cu argumente urbanistice ca investitia dumneavoastra nu va aduce prejudicii zonei si modul de integrare a acesteia.

PUD-ul –Planul Urbanistic de Detaliu este necesar atunci cand va amplasati o cladire si vreti sa aiba dimensiuni suplimentare (la sol sau ca numar de nivele) fata de ceea ce este deja prevazut in planurile existente. Daca proiectul cladirii dumneavoastra se incadreaza in cerintele certificatului de urbanism C.U in termeni de amprenta la sol si de numar de nivele/etaje sau ca destinatie economica – atunci nici nu aveti nevoie de un astfel de plan.

De cele mai multe ori probabil ca veti dori sa obtineti un raport mai bun intre investitie si castig pe care il puteti obtine doar cu suprafete mai mari la sol si cu mai multe etaje.

Daca aveti nelamuriri sau continutul acestui articol nu este suficient pentru situatia dumneavostra puteti sa ma contactati facand click aici sau vizitand adresa urban-plan.ro


Adrian Cocioceanu
2007-20-27 10:07:28
Alte articole