Ce inseamna PUD

Daca aveti deja un certificat de urbanism eliberat de la primaria sectorului dumneavoastra si vi se cere PUD, cu siguranta v-ati pus aceasta intrebare.

PUD atunci cand este cerut va este necesar pentru a arata autoritatilor modul in care urmeaza sa va construiti cladirea (locuinta, birouri sau alte constructii); astfel acest pud – fie ca depasiti numarul de etaje, ori vreti sa va apropiati cladirea la mai putin de 5 metri fata de vecinul din spate, aveti nevoie de PUD. Are cateva foi si este insotit de un memoriu tehnic in care este prezentata situatia existenta si propunerea.

In paralel trebuiesc intocmite si dosarele de avize pentru PUD (de obicei 6 dosare) care se depun pentru a obtine avizul in vederea aprobarii pud-ului. Apoi impreuna cu partile desenate se depun la primaria sectorului de care apartineti si apoi veti primi aprobarea si puteti continua cu proiectul propriu-zis pentru cladire, ce va obtine avize separate doar pentru cladire.

Daca aveti nelamuriri sau continutul acestui articol nu este suficient pentru situatia dumneavostra puteti sa ma contactati facand click aici sau vizitand adresa urban-plan.ro


Adrian Cocioceanu
2008-09-04 10:16:23
Alte articole