Cum ne aflam locatia cu Android

In urma tragediei cauzate de accidentul avionului sanitar pilotat de Adrian Iovan in care se afla si studenta de la medicina, am facut un mic ghid de aflare a coordonatelor in cinci pasi – in caz ca va aflati intr-o situatie de urgenta sau in zone necunoscute.

01-android-gps.png

1 In primul rand daca va puteti deplasa cautati o zona cu cat mai mult cer liber, pentru a avea mai multe sanse de a avea semnal bun GPS.

Primul pas este acela de a activa GPS-ul telefonului. Probabil ca stiti cu totii cum se face dar o sa notez pentru orice eventualitate.

Butonul GPS se afla in aceeasi bara unde gasiti si butonul Wi-Fi. Apasati si se va activa. Deasemenea va aparea o mica iconita si in partea de sus a ecranului, indicand ca GPS-ul cauta pozitia.

02-android-maps.png

2 Pasul doi este localizarea si pornirea aplicatiei Maps. Probabil ca ati mai folosit-o deja, o gasiti in aplicatiile telefonului cu Android.

03-android-maps-ecran.png

3 La pasul trei dupa pornirea aplicatiei Maps accesati meniul Settings/Setari. Ajungeti la el cu tasta stanga sau dreapta de jos a telefonului.

04-android-maps-settings.png

4 Dupa ce ati ajuns la meniul Settings/Setari, derulati lista pana gasiti meniul About/Despre. Apasati si ajungem la ultimul pas.

05-android-maps-about.png

5 Derulati lista aparuta pana in dreptul intrarii Map center/Centrul hartii.

Daca GPS-ul a reusit sa isi descarce coordonatele, sub acesta casuta se afla doua grupe de numere. In acest exemplu coordonatele sunt urmatoarele:

47.282143 – latitudinea 23.146454 – longitudinea

Memorati-le sau cel mai bine scrieti-le pe o hartie sau pe alt telefon daca sunteti mai mult de o persoana si apoi comunicati-le la dispeceratul 112 sau Salvamont – daca reusiti sa intrati in legatura.


Adrian Cocioceanu
2014-01-22 23:41:53
Alte articole