Parc Titan vechi 1970

parcul-titan-vechi-1970-notat.jpg

Daca tot e vorba in ultima vreme de parcul Titan, dupa cum bine ne tine la curent grupul numit Prietenii Parcului IOR cu informatii si fotografii interesante, nu strica sa aruncam o privire si inspre trecutul acestui parc.

Aceasta panorama realizata in anii ’70 din blocul B1 se pare, ne arata un parc Titan in plina transformare, din terenul aproape viran spre forma finisata pe care o cunoastem astazi.

In partea dreapta a imaginii este zona nordica a parcului, care interesant de remarcat a fost amenajata inaintea zonei sudice, aproape la fel ca si in mandatul lui Liviu Negoita – fiind vorba desigur doar de o coincidenta aici.

Tot in dreapta putem vedea silueta insulei “Pensionarilor” (1), iar inspre debarcaderul vechi o constructie neidentificata (2) poate chiar zona de inchiriere barcute, iar podul peste lacuri (3) pare nou-nout.

In partea stanga este strada Lunca Bradului in constructie (4), iar in fundal putem deslusi siluetele Insulei Trandafirilor (5), a Insulei Mari (6) si a Insulei Cainilor (7).

Malul lacului nu era conturat si amenajat inca in zona sudica, si nici sistemul de alei, iar vegetatia este foarte rara. Se poate vedea si micul dealul numit si “Vulcanul” (8), blocul Y1B (9) iar pentru orientarea suplimentara am notat si cosul de evacuare al centralei termice CET Sud (10) la orizont.

Poza se poate descarca de aici.


Adrian Cocioceanu
2013-06-04 22:09:32
Alte articole