Planul Urbanistic de Detaliu

pud-nou-769609.jpg

Prevederile legale referitoare la PUD despre care am mai scris aici, au fost din nou modificate prin Ordonanta de Guvern OG nr.27 din 27-08-2008 astfel incat acum prin acest tip de documentatie de urbanism se mai pot reglementa doar retragerile laterale, frontale si posterioare ale cladirii fata de limitele parcelei, conform ilustratiei.

Pe de o parte aceasta initiativa este posibil sa aduca o limitare a abuzurilor imobiliare din orasele mari, Bucurestiul fiind vedeta la volumul de proiecte supradimensionate aprobate prin PUD.

De cealalta parte avem proprietarii de terenuri mici si medii care doresc sa isi construiasca sau sa-si extinda locuintele doar cu putin peste maximul admis in acest moment pentru zona respectiva. Acestia vor avea de suferit, insa probabil ori intiativa legsilativa va fi anulata in conditiile crizei financiare actuale, ori proprietarul va trebui sa se alieze cu alti vecini pentru a putea sustine financiar realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care sa le permita ridicarea indicilor urbanistici pentru a folosi terenul mai bine, sau – in ultimul caz – mingea va ajunge in terenul arhitectului care va trebui sa foloseasca mai judicios volumul oferit pentru constructie prin PUD.

Daca aveti nelamuriri sau continutul acestui articol nu este suficient pentru situatia dumneavostra puteti sa ma contactati facand click aici sau vizitand adresa urban-plan.ro


Adrian Cocioceanu
2009-03-03 14:03:49
Alte articole